24 Haziran 2009 Çarşamba

rüya

çok acayip bir rüya gördüm.
sabah uyandığımda bir an devam edebilirim belki diye uyumayı denedim ama uyuyamadım.

rüyamda içi boş bir havuz vardı. içi beyaz fayanslarla kaplı kocaman ve derin.
içine girip gizlice sigara içicekmişim ( ki çocukken de ankarada akrabaların boş havuzunda aynısını yapmıştım)
içiyorum, bitiyo ve çıkamıyorum havuzdan boyum yetmiyor, tırnaklarımı fayansların arasına sokup kendimi yukarıya çekmeye çalışıyorum ama gücüm de yetmiyo.
napsam diye düşünürken, birden su dolmaya başlıyo, hava çok sıcakmış çok hoşuma gidiyo böyle serin serin.
ayakkabılarım ıslanmasın diye çıkartıp havuzun dışına fırlatıyorum, sonra altımdaki pantolonun paçalarını kıvırıyorum. bekliyroum.
ordan atz geliyor, benim dizlerime kadar dolmuş havuzdayken ben yukardan bana bakıp sigara içiyor, "çıkamadın mı?" diyor, yok diyorum, bişi getirsene basıp çıkıyım bir kaya parçası gibi ( ki çocukken de kuzenim bana böyle yardım edip çıkartmıştı) olabilir diyo ve sigarasını havuza fırlatıp gidiyo.
coosss diye sönüyo sigara.
ben bekliyorum.
o sırada geçen gün atz ile gördüğümüz martı yavrusu geliyor, (çok susamıştı, su içirmiştik) hop atlıyor havuza, yüzmeye başlıyor, havuz da doluyo bu sırada
gözleri de yeşilmiş martının, ne garip diyorum içimden, şaşırıyorum,
o sırada martı konuşmaya başlıyo, ama bana çok normal geliyo bu durum (rüya sonuçta) iyice dolarsa havuz zaten su seni kaldırır çıkarsın diyo, evet ya bari bekliyim dolmasını diyorum.

o sırada kedi miyavlaması duruyorum, bi bakıyorum bizim bahçedeki kedi( geçen gün birisi atmış sokağa 4-5 aylık dişi yavru kedi kısırlaştırmışlar ameliyat izleri duruyo böyle) bana bakıp miyavlıyo.
korkuyorum git falan diyorum, düşerse boğulur diye düşünüyorum. sonra havuzun kenarına oturup yalanmaya başlıyo, su yükseliyo bayağa, tek elimde havuzuın kenarından tutuyorum, o sırada atz geliyo, telefonumu tutarmısın diyo ve gidiyo, tek elimde telefonu tek elimle havuzun kenarına tutunup beklerken telefona mesaj geliyo.
garip bi blackberry bi türlü öğrenemedim nasıl açılıyo nasıl okunuyo mesajlar, tek elimle debeleniyorum mesajı açmaya, sinir oluyorum ama çok da merak ediyroum, bi türlü açamıyorum..
bizim kedicik de ameliyat yerindeki dikişi iplerini dişleriyle çıkartmaya çalışıyo böyle ( ki ben hiç iğrenmem tiksinmem böyle şeylerden ama, onu ilk kucağıma aldığımda elim o iplere deyince içim kalkmıştı) hafif kanamaya başlıyor, yalıyo ve ipleri çıkartmaya çalışıyo, o kanı yaladıkça ben kötü oluyorum, bağırıyroum yapma diye ama o dinlemiyo, sanki o iplerden rahatsız olmuş gibi, çıkınca hemen veterinere götürürüm diye geçiriyroum içimden, kendine zarar vermesin.
neyse böyle sıkıntılı sahneler devam ediyo, bir kısmını net hatırlamıyorum.
havuz doluyo, teelfonu kenara koyuyorum, kendimi çekiyroum yukarı, oturuyroum kenara, sonra havuza bir sürü martı ve ördek geliyo, yüzmeye başlıyolar, bir anda hafifliyorum, mutluluk duyuyorum..
kediyi alıyroum hemen, ipler çıkınca ameliyat yeri açılmaya başlamış böyle, hemen gidiyim diyorum, atz nin telefonuna bakıyorum son aranan numaralarda bi numara var, hemen arıyorum, bir kadın çıkıyo, atz duş alıyo terlemiş diyo, kimsiniz siz diyorum, asıl sen kimsin" diyo bana ve kapatıyo telefonu. tekrar arıyorum açmıyo, bikaç defa arıyorum açmayınca sinirlenip telefonu havuza fırlatıyorum ve gidiyroum veterinere, biz yolda giderken kedinin yarası iyice açılıyo iç organları görünüyo, midem bulanıyo, sonra veteriner alıyo, düzelir bişey olmaz diyo.
ben hiç bekleyemiyorum, hemen çıkıp gidiyorum.

sokağın kenarında bir parti varmış, insanlar giyinmiş dans ediyo, tuvaletinizi kullanabilirmiyim diyorum, tamam diyolar, tuvalet çok süper lüks böyle, her tarafta duş jelleri, parfümler, kocaman bir ayna var, ama çok çirkin görünüyorum orda ben, üstüm başım berbat, tuvalete gidiyorum, oturuyorum, çişimi yapmaya başlıyorum, simsiyah akıyo, korkuyorum hastalandım bişi oluyo diye, sonra sifonu çekiyorum ama gitmiyo bi türlü, su akıyo ama gitmiyo.
çıkıyorum ordan da
sonra kendimi eminönünde buluyorum birden, hemen motora koşuyorum biniyorum, motorun arkasına halatla başka bi motor eklemişler çekiyo bizim motor diğerini, tam galata köprüsünün altından geçerken, yukarda atz yi görüyorum, bağırıyorum "neden gelmedin" diye, aradım açmadın diyo
ben de "sinirlendim, telefonunu havuza attım" diyorum.
motor gidiyo kadıköye doğru, sonra da uyandım..

yani aslında çok mantıksız bir rüya farkındayım ama devamını merak etmiştim, uyuyamadım da sonra,
unutmamak için yazdım, uyanır uyanmaz, bir anlamı vardır diye mutlaka..
yada sadece kıçım açıkta kaldı..

4 yorum:

bilge dedi ki...

oeh.bilinçaltına format atmışsın bence iyi olmuş:)

blackinwhite dedi ki...

tezini bitirenler çıktı meydane herbiri birbirinden merdane durumları yaşıyoruz sayın seyirciler :)))

casaubon dedi ki...

Bravo. Nasıl hatırlıyorsun bu kadar detayı? Ben rüya gördüğümü bile hatırlamıyorum...

blackinwhite dedi ki...

uyanır uyanmaz eğer yazarsan veya rüyayı kafanda tekrar yaşarsan hatırlarsın sanırım.
ama eğer düşünmezsem rüyayı uçup gidiyor çoğu zaman.
bence anlamı olan bir rüyaydı:)))
bol hayvanlı falan:)